"Nieuwbouwcomplex bij station Bilthoven slecht plan"

BILTHOVEN - Ruim vijftig belangstellenden kwamen woensdagavond naar een informatiebijeenkomst over het plan om tegenover het station een complex te bouwen waarin onder andere een hotel, appartementen en winkels moeten komen. Veel inwoners van Bilthoven zien er niets in, zo bleek tijdens de informatiebijeenkomst.
De inwoners vinden het nieuwbouwcomplex niet passen in de omgeving. In hun ogen is het te massaal, te hoog en te dicht bij het het bestaande winkelcentrum De Kwinkelier. Ook vrezen ze veel overlast door de bouwerkzaamheden.
De lokale partij Beter De Bilt, initiatiefnemer van de informatiebijeenkomst, is ook kritisch over de plannen en wil de kritiek van de inwoners in kaart brengen. De gemeente heeft al veel reacties op de plannen gekregen. Volgens een woordvoerder zijn er inmiddels 60 zienswijzen ingediend.

AANPASSEN

Desondanks wil de gemeente graag bouwen op de locatie bij het station. De plannen zijn nog niet definitief. Wanneer de gemeenteraad een besluit neemt is niet duidelijk. Beter De Bilt is niet tegen nieuwbouw, maar wil dat het college de plannen aanpast.


Nieuwbouw bij station Bilthoven stuit op bezwaren
Verzet tegen Bilthovens nieuwbouwplan

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.