Drukste avondspits van 2014, veel aanrijdingen

PROVINCIE UTRECHT - De wegen in de regio hebben donderdagavond bomvol gestaan. Volgens de Verkeersinformatiedienst (VID) ging het om de drukste avondspits van het jaar. Ook waren er meer aanrijdingen dan normaal.
Op de A2 stond het vast tussen Amsterdam en Utrecht en automobilisten op de A28 hadden tussen Utrecht en Amersfoort in beide richtingen te maken met stilstaand verkeer. Ook de Zuilense Ring stond bomvol, net als de A1 tussen Hilversum en Amersfoort. Bij Veenendaal stond het vast op de A12.
Op het hoogtepunt, rond 18:00 uur, stond ruim 550 kilometer file. Nog niet eerder was het zo druk in 2014. Alleen op 8 mei en 11 november was de filelengte boven de 400 kilometer. Rond 18.30 uur namen de files langzaam af.

BOTSINGEN

In de drukke avondspits werden veel aanrijdingen gemeld, meestal zonder gewonden. Zo reden op de A28 vlakbij knooppunt Hoevelaken drie personenwagens op elkaar. Er is sprake van letsel, maar niet ernstig, zegt de politie.
Op de A2 ging het mis bij Hagestein en Utrecht. Bij Hagestein moest een ambulance worden ingezet. Ook kwamen er meldingen binnen van ongelukjes in de stad. Zo raakte in Amersfoort een fietser lichtgewond na een aanrijding met een auto op de Hanzeboulevard.
Op de Koningsweg in Soest botsten twee voertuigen op elkaar. De weg werd deels afgezet en de bussen moesten omrijden. In de buurt van Mijdrecht reed een automobilist achterop een auto en veroorzaakte een kettingbotsing. De man bleek te hebben gedronken.
Treinreizigers hebben vertraging op het traject Utrecht-Den Haag. Tussen Gouda en Zoetermeer rijden geen treinen door een aanrijding met een persoon. Reizigers moeten rekening houden met een half uur tot een uur extra reistijd. Zowel tussen Arnhem en Ede-Wageningen rijden ook geen treinen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.