RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Stelling: City bioscoop blijft sowieso open

UTRECHT -

De City bioscoop aan de Voorstraat in Utrecht zal zo goed als zeker openblijven. Dat laat de Utrechtse filmmaker en bioscoopuitbater Jos Stelling op zijn Facebookpagina weten. De bioscoop zou worden gesloten zodra de megabios op het Jaarbeursplein klaar is.

De vorige eigenaar Wolff had bedongen dat er geen nieuwe bioscoop in City zou worden gebouwd als de megabioscoop aan het Jaarbeursplein gereed is. De keten is inmiddels verkocht aan het Belgische bedrijf Kinepolis en de directie daarvan heeft met Stelling afgesproken dat de bioscoop in de binnenstad wel open kan blijven.

Stelling hoopt dat de bioscoop in de toekomst een plek wordt voor de betere en kunstzinnige films. "De komende maanden wordt besloten of de exploitatie door Kinepolis of door Jos Stelling wordt voortgezet", schrijft hij op zijn Facebookpagina.

Als City inderdaad openblijft, wordt de bioscoop voor de tweede keer gered. In 1983 werd de sluiting van de City bioscoop, een Rijksmonument, ook al eens aangekondigd.

Op dit moment zijn er veel plannen voor nieuwe bioscopen in de stad. Niet alleen gaat binnen een jaar de megabioscoop aan het Jaarbeursplein open, met daarin meerdere zalen voor artfilm, ook wordt momenteel gebouwd aan een bioscoop in Leidsche Rijn Centrum en zijn er vergevorderde plannen voor bioscoop De Kade op het Paardenveld.
Bezoek ook:
- Mededeling Jos Stelling op zijn Facebookpagina

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -