Bewoners Wijk C tegen komst bioscoop De Kade

UTRECHT - Een aantal bewoners van de Utrechtse Wijk C is fel tegen de komst van een nieuwe bioscoop. Ze lieten dat weten tijdens een inloopbijeenkomst over de geplande stadsbioscoop De Kade. Dit arthouse-complex moet aan de huidige Paardenveldgarage vast komen.
Buurtbewoners vinden het nieuw te bouwen bioscoopcomplex te hoog en ze zijn bang voor verkeersdrukte en overlast van bezoekers. Ze vinden dat ze al lang genoeg in een bouwput wonen, verwijzend naar de overlast van de bouw rondom het stationsgebied.
"Het blijkt dat het een ontzettend groot gebouw wordt dat over de garage heen komt. Dat betekent dat wij als bewoners veel minder daglicht in onze huizen krijgen", zegt Saskia Enderle.
"Het is een plan van iemand buiten Wijk C, bedoeld voor mensen van buiten Wijk C. Waar blijven wij als bewoners?" vraagt Brigitte Mak zich af. Corrie Huiding zegt zich te zullen verzetten tegen de komst van de bioscoop. "Ze gaan maar ergens anders heen. Het is genoeg."
De initiatiefnemer van De Kade zegt dat het een initieme bioscoop moet worden. Pim Hermeling: "Dat klinkt misschien gek met acht zalen, maar ik zoek de initimiteit in het gebouw en rust eromheen", zegt hij. "Bovendien moeten we voldoen aan allemaal regels die geluidsoverlast moeten voorkomen."
De initiatiefnemers hopen dat de bioscoop er in 2016 staat.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.