Politie onderzoekt handel en wandel Kriston van Bemmel

UTRECHT - De recherche is een onderzoek gestart naar muzikant Kriston van Bemmel. Dat laat de Politie Midden-Nederland aan RTV Utrecht weten. Sinds de regionale omroep aandacht besteedt aan de praktijken van Van Bemmel, stromen de klachten over hem binnen.
Van Bemmel wordt verdacht van oplichting, zou rekeningen niet betalen en zou zich schuldig hebben gemaakt aan seksuele intimidatie bij valse sollicitatiegesprekken met vrouwen. Hij zou diverse ondernemers in totaal 50.000 euro schuldig zijn na een muzikale recordpoging op de Neude in Utrecht.

AANGIFTE

Bij RTV Utrecht hebben zich zeven vrouwen gemeld met verhalen over seksuele intimidatie. Na een nieuwsuitzending van U Vandaag hierover heeft een van hen melding bij de politie gedaan. Een andere vrouw deed al eerder een melding om dezelfde reden.
Van Bemmel zelf is onbereikbaar en onthoudt zich van ieder commentaar. Een goede vriend van de vermoedelijke oplichter zegt dat Van Bemmel eerder deze week zelf naar de politie is gestapt. Naar eigen zeggen heeft Van Bemmel nog geld tegoed van een ondernemer. Hij zou ook aangifte tegen een ex-partner hebben gedaan vanwege laster.

Vrouwen geven aan tijdens de gesprekken met Van Bemmel seksueel geïntimideerd te zijn
U Vandaag over Kriston van Bemmel

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.