Utrecht mag stemmen: betaald parkeren of niet?

UTRECHT - De gemeente Utrecht laat bewoners weer meebeslissen over het betaald parkeren. De invoering daarvan stuitte in het verleden op veel onbegrip. Op plekken waar het betaald parkeren nog niet is ingevoerd, kunnen bewoners eerst via internet beslissen of ze dat willen.
Als de parkeerplekken in een bepaald gebied schaars zijn, gaat de gemeente eerst praten met de buurt. Samen wordt gezocht naar oplossingen, zoals het benutten van parkeerplaatsen van bedrijven. Als er geen maatregelen kunnen worden genomen, komt het betaald parkeren in zicht.

WINKELCENTRA

Voordat het betaald parkeren wordt ingevoerd, kunnen bewoners via internet stemmen. Als meer dan de helft van de respondenten tegen de plannen zijn, gaan ze niet door. Wel moet minstens 30 procent meedoen aan de peiling, want anders is die ongeldig. Ook houdt de gemeente het recht om bij bijvoorbeeld grote winkelcentra het betaald parkeren in te voeren zonder peiling.
De zogenoemde draagvlakmeting wordt waarschijnlijk voor het eerst in het noordelijk deel van Tuindorp-Oost, het Spinozaplantsoen en in Rijnsweerd gehouden. Bewoners krijgen eerst een brief met de uitnodiging om deel te nemen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.