Eis geldboete tegen ex-portier De Kneus

UTRECHT - De slepende zaak van de 45-jarige portier van het Utrechtse café de Kneus die in de zomer van 2012 twee jongens zou hebben mishandeld, is vrijdag inhoudelijk behandeld. Het Openbaar Ministerie wil dat de verdachte 300 euro boete en schadevergoeding betaald.
Volgens getuigen pakte hij een van de twee jongens bij zijn haar, sleepte hem een meter of vijf over de straat en sloeg hem. Daarna richtte de portier zich volgens getuigen op de andere jongen, trok zijn bloes kapot en sloeg hem drie keer. De man werd aangehouden en moest zijn vergunning inleveren. Hij zou zijn opgekomen voor zijn zoon.
Het OM baseert zich voor de eis op verklaringen van die drie getuigen vlak na het incident hebben gegeven. De verdachte spreekt van een hetze, maakte vergeefs bezwaar en riep mensen daarna op om hem te steunen.
De portier voerde twee nieuwe getuigen op, maar die konden zich bij de rechter-commissaris niets herinneren of spraken zichzelf tegen, zegt het OM. Daarom blijft de officier van justitie erbij dat de man schuldig is. Omdat de zaak inmiddels al jaren loopt, blijft het bij een boete, als het aan het OM ligt.
Advocaat De Leon zegt dat de portier onschuldig is en vroeg om vrijspraak. De rechtbank doet over twee weken uitspraak, op 12 december om 13.15 uur.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.