Buurtbewoners blokkeren Utrechtse Vleutenseweg

UTRECHT - Een deel van de busbaan op de Vleutenseweg is Utrecht is vrijdagmiddag een kwartier bezet door ruim 200 mensen. De actievoerders, onder wie veel schoolkinderen, maken zich zorgen over de veiligheid nadat vorige week een meisje onder de bus was gekomen.
Het protest vond plaats onder politiebegeleiding. Bussen reden tijdens de actie bij de J.P. Coenstraat niet op de busbaan maar over de gewone weg. Op de busbaan werden tekeningen gezet en leuzen geschreven. Initiatiefnemer Rinus de Loos hoopt dat mensen zich door de actie bewust worden dat de Vleutenseweg een gevaarlijk straat is.
De gemeente is inmiddels in gesprek met de bewoners over de veiligheid. In 2006 werden er na een zwaar ongeluk al aanpassingen op de weg gedaan. Zo kwamen er extra knipperlichten bij de busbaan, om te waarschuwen als er bussen of taxi's aankwamen. Volgens omwonenden is dat onvoldoende.
Het 14-jarige slachtoffer van de aanrijding ligt nog steeds in het ziekenhuis. Ze is er nog steeds slecht aan toe, zeggen vriendinnen tegen RTV Utrecht.

Honderden omwonenden blokkeren Vleutenseweg

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.