Woerden ziet af van vuurwerkvrije zones

WOERDEN - In Woerden worden rond de jaarwisseling geen vuurwerkvrije zones ingesteld. Lokale partijen Sterk Woerden en Progressief Woerden probeerden dat tijdens de raadsvergadering voor elkaar te krijgen, maar kregen daarvoor te weinig steun.
De raad sprak al eerder over gebieden waar vuurwerk verboden zou kunnen worden. Woerden probeerde het donderdagavond opnieuw, deze keer met het te verwachten dierenleed als aanleiding. Volgens de fractie hebben dieren op kinderboerderijen en bij het dierenasiel in Harmelen last van de knallen en flitsen.

BIJNA GEEN KLACHTEN

De tegenstanders blijven echter op het standpunt dat vuurwerkvrije zones niet te handhaven zijn, omdat de politie het toch al te druk heeft tijdens de oudejaarsnacht. Bovendien zijn er vorig jaar bijna geen klachten binnengekomen waarbij kinderboerderijen of het asiel werden genoemd.
De raad wil na de jaarwisseling onderzoeken of er problemen zijn geweest met vuurwerk en dieren. Dan kan volgend jaar eventueel alsnog een vuurwerkvrije zone worden ingesteld. Woerden volgt wel de landelijke regels voor het tijdstip van afsteken. Dat mag vanaf 31 december 18.00 uur tot 1 januari 2.00 uur.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.