Koning spreekt met getroffen kippenboer Hekendorp

HEKENDORP - Koning Willem-Alexander en staatssecretaris Sharon Dijksma hebben vrijdag een bezoek gebracht aan Oudewater. Ze lieten zich in het stadhuis informeren over de gevolgen van de vogelgriep. Het virus werd voor het eerst vastgesteld op de boerderij van pluimveehouder Piet Wiltenburg in Hekendorp.
Burgemeester Pieter Verhoeve van de gemeente Oudewater is blij met het bezoek. "Het is een extra ruggensteun voor het getroffen pluimveebedrijf en de Hekendorpers die met de gevolgen van de ontruiming werden geconfronteerd."
Samen met Dijksma sprak de koning over de gevolgen van de vogelgriep met Wiltenburg en vertegenwoordigers uit de branche. Onder leiding van Verhoeve discussieerden de boeren en de staatssecretaris over de maatregelen die zijn genomen na de uitbraak van het virus.
Omwonenden van het getroffen pluimveebedrijf krijgen eerdaags een uitnodiging van de gemeente voor een bijeenkomst, laat de burgemeester weten. Hij wil graag weten hoe het hen vergaat, zo enkele weken na de uitbraak van de vogelgriep.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.