Utrecht betaalt tekort TivoliVredenburg niet

UTRECHT - TivoliVredenburg moet een tekort van 2,5 miljoen euro voorlopig zelf oplossen. De gemeente Utrecht wil niet opdraaien voor inschattingsfouten, problemen met het geluid en zakelijke missers. Het stadsbestuur zal wel regelmatig overleg plegen met de directie en kan midden 2015 alsnog besluiten meer geld uit te trekken om de tekorten op te lossen.
Het spiksplinternieuwe muziekcomplex had voor 2015 ruim 10,5 miljoen euro subsidie gevraagd. De gemeente wil echter niet meer geld geven dan ruim 8 miljoen euro. Het college van B en W wil zo voorkomen dat de tekorten verder oplopen.
TivoliVredenburg heeft financieel een slechte start gehad, met onder meer een geluidslek dat voor bijna 6 ton in de boeken staat en problemen met personeelskosten, de zakelijke verhuur en sponsoring. Deze problemen zijn oplosbaar, staat in de rapportage die TivoliVredenburg naar de gemeente heeft gestuurd.

ENERGIE

De organisatie kampt ook met een structureel tekort van bijna 800.000 euro omdat meer energie nodig is dan gedacht, de onderhoudskosten hoger uitvallen en ook de OZB flink hoger uitvalt. Ook klaagt TivoliVredenburg dat de subsidie niet geïndexeerd is en in de toekomst sowieso lager zal uitvallen.
In de rapportage staat dat TivoliVredenburg vanaf juni ruim een half miljoen betalende bezoekers heeft gehad. Bijna de helft daarvan komt niet uit de provincie Utrecht. Ook bezochten bijna 30.000 gasten van buiten Nederland het muziekcentrum. TivoliVredenburg heeft 70 mensen in vaste dienst en huurt daarnaast veel freelancers in.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.