Recordaantal bezoekers voor Universiteitsmuseum

UTRECHT - Het Universiteitsmuseum in Utrecht heeft dit jaar een record gehaald: Meer dan 60.000 bezoekers gingen door de poort van het wetenschapsmuseum aan de Lange Nieuwstraat. Nooit eerder kwamen er in een jaar zo veel mensen naar het Universiteitsmuseum.
De jonge Pepijn van der Horst uit IJsselstein was de gelukkige, toen hij zondagmiddag samen met zijn vader het Universiteitsmuseum binnenliep. Hij kreeg uit handen van directeur Monique Mourits en rector magnificus Bert van der Zwaan een bos bloemen en cadeautjes uit de museumwinkel.
Pepijn kwam speciaal om "alle botten in het museum te zien". En hij is niet de enige. In 2014 kwam er veel publiek af op de tentoonstelling 'Tot op het bot'. Aan de hand van skeletten, gebitten, huiden, wervels, vinnen, harten, darmen, geweien en vele andere lichaamsdelen kunnen bezoekers ontdekken wat de overeenkomsten zijn tussen mens en dier.
Universiteitsmuseum is erg populair bij kinderen. Het museum werd dit jaar door kinderen tot en met 12 jaar uitgeroepen "Meest kidsproof museum van de provincie Utrecht."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.