Samir Jabli geliquideerd in Amersfoort

AMERSFOORT - In Amersfoort is maandagochtend de 38-jarige Samir Jabli doodgeschoten. De recherche gaat uit van een afrekening in het criminele circuit. Jabli was een bekende van de politie en werd bedreigd. Dat bevestigt advocaat Louis de Leon aan RTV Utrecht.
Volgens De Leon was Jabli zich ervan bewust dat hij gevaar liep. Hij verbleef daarom de laatste tijd afwisselend in Amersfoort, Amsterdam en Spanje. De advocaat had afgelopen week nog contact met zijn cliënt.
Een half uur na de schietpartij werd in het nabijgelegen Baarn een brandende auto zonder kentekenplaten aangetroffen. De politie onderzoekt of er een verband is tussen beide incidenten.

SPORTSCHOOLMOORD

Als er een verband is tussen de brandende auto in Baarn en de moord op Jabli dan doet het voorval denken aan de sportschoolmoord in dezelfde wijk in Amersfoort. In januari werd daar Mohammed Alarasi neergeschoten. Later werd toen in Leusden de uitgebrande vluchtauto gevonden.
Volgens geluiden in de wijk kenden Jabli en Alarasi elkaar en was Jabli het beoogde slachtoffer van de aanslag op Alarasi in januari.

SCHOTEN

Jabli werd rond 02.45 uur gevonden aan de Hendrick de Keyserlaan in de wijk Zielhorst. Een kwartier eerder hadden getuigen schoten gehoord. Toen agenten bij het parkeerterrein gingen kijken, zagen ze het slachtoffer in de auto liggen. Hij bleek overleden.
Op de auto zijn van dichtbij zeven kogels afgevuurd, beweert een neef van het slachtoffer tegen RTV Utrecht. Hij zegt dat de man in Amsterdam woonde en op bezoek was bij zijn ouders. De politie spreekt overigens van een 38-jarige man uit Amersfoort, omdat hij in die gemeente ingeschreven staat. Een omwonende zegt dat op het bewuste adres vaker politie aan de deur is geweest.

ONDERZOEK

Wat er precies is gebeurd voor de schietpartij is nog onduidelijk, zegt de politie. Agenten hebben de omgeving van de Hendrick de Keyserlaan afgezet en de hele nacht onderzoek gedaan. Op maandagmorgen werd de auto met het slachtoffer er nog in in folie verpakt om in het laboratorium nader onderzocht te worden.
Burgemeester Bolsius sprak maandagmiddag met geschrokken bewoners van de wijk Zielhorst.

07.10u Politiewoordvoerder Leonie Bosselaar op Radio M Utrecht over de dodelijke schoten
07.43u Verslaggever Dennis van Ommeren op het plaats delict - 1
08.26u Verslaggever Dennis van Ommeren op het plaats delict - 2
Buurtbewoners: Verband moord Jabli en liquidatie eerder dit jaar
U Vandaag over de liquidatie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.