Intimidatie op landgoed Beverweerd

WERKHOVEN - Op landgoed Beverweerd in Werkhoven is sinds een aantal dagen sprake van een grimmige sfeer. Een groep beveiligers met honden houdt de wacht voor de ingang van het park. Meerdere mensen, onder wie een gebruiker van een bijgebouw op het terrein, voelen zich geïntimideerd.
Zorginstelling Philadelphia is eigenaar van het landgoed en zegt dat de bewaking nodig is omdat krakers gebouwen op het terrein willen bezetten. De vier bewakers hielden echter iedereen tegen, ook wandelaars. Mensen mochten alleen op uitnodiging naar binnen.

BEDREIGD

Eric Schoonenwolf heeft een kantoor in een van de bijgebouwen op het terrein en zegt bedreigd te zijn door de beveiligers en knokploegen. "Er zijn hier zeven man in het pand geweest. Ze houden mijn gasten tegen en ze versperren mij de weg." Volgens Schoonenwolf wil Philadelphia hem het gebouw uitpesten zodat de instelling het kan verkopen.
De politie bevestigt dat het onrustig is op de monumentale buitenplaats. Zondagavond was er een groep van twaalf mannen in zes auto's bij het terrein. Zij zouden het aan de stok hebben gehad met de beveiligers. Wie wat heeft gedaan, blijft echter onduidelijk.

BURGEMEESTER

Zeker is wel dat burgemeester Ostendorp van Bunnik wil dat het park weer openbaar toegankelijk wordt en heeft hierover met Philadelphia afspraken gemaakt. "Ook hebben we Philadelphia aangegeven dat we hierover veel eerder geïnformeerd hadden moeten worden", aldus Ostendorp. De zorginstelling lijkt de afspraken vooralsnog niet na te komen, want maandag was de bewaking nog altijd aanwezig.

VERKOOP BEVERWEERD

Philadelphia is eigenaar van landgoed Beverweerd. De instelling wilde er appartementen voor bejaarde vegetariërs bouwen, maar ziet daarvan af. Het is nu al duidelijk dat de instelling miljoenen verlies gaat lijden op de verkoop van het terrein.
Maandag zou Beverweerd worden overgedragen aan de nieuwe koper maar dat ging niet door. Waarom is onduidelijk: eerder werd wel bekend dat de nieuwe koper niet van onbesproken gedrag is en dat het bedrijf in de financiële problemen zit.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.