Beveiligers landgoed Beverweerd vertrokken

WERKHOVEN - Het terrein rond kasteel Beverweerd in Werkhoven is weer vrij toegankelijk. Na een gesprek met burgemeester Hans Martijn Ostendorp van Bunnik heeft eigenaar Philadelphia dinsdagmorgen zijn beveiligers met honden bij de poort weggehaald.
De medewerkers posten nu verderop bij het kasteel. Volgens zorginstelling Philadelphia moeten ze voorkomen dat krakers hun intrek nemen in leegstaande gebouwen op het landgoed. Wandelaars in het gebied en mensen die de bijgebouwen gebruiken voelden zich geïntimideerd door de beveiligers.

BEDREIGD

De bewakers ontzegden niet alleen eventuele krakers, maar ook iedere voorbijganger de toegang tot de buitenplaats. Ook plakten ze het toegangsbord naast de poort af met plastic. Een gebruiker van een kantoor in het park beweert zelfs dat een groep bewakers hem heeft bedreigd.
Ostendorp zegt tegen RTV Utrecht dat hij de reden achter de beveiliging begrijpt, maar dat mensen nog wel vrij in de openbare ruimte moeten kunnen lopen. Nu de beveiligers zijn verplaatst is volgens Ostendorp de kous af. Volgens de burgemeester heeft niemand officieel aangifte gedaan van bedreiging.

VERKOOP

Philadelphia is eigenaar van landgoed Beverweerd. De instelling wilde er appartementen voor bejaarde vegetariërs bouwen, maar ziet daarvan af. Het is nu al duidelijk dat de instelling miljoenen verlies gaat lijden op de verkoop van het landgoed.
De beoogde koper, vastgoedbedrijf Dana Motek, laat aan RTV Utrecht weten dat de onderhandelingen naar verwachting deze maand nog zullen worden afgerond. Ook burgemeester Ostendorp zegt die signalen te hebben opgevangen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.