Nieuwe ontwikkelingen in zaak Heulmeisje

MAARSBERGEN - Het televisieprogramma Vermist besteedt volgende week dinsdag opnieuw aandacht aan de zaak van het 'Heulmeisje'. Het tienermeisje dat in oktober 1976 op parkeerplaats De Heul langs de A12 bij Maarsbergen werd gevonden, is nog altijd niet geïdentificeerd.
Na onderzoek van Vermist en een Cold Case-team zijn er drie nieuwe tips die mogelijk leiden naar nieuwe getuigen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omgeving. Ook is er nieuwe informatie over een vermeende verblijfplaats die mogelijk meer informatie kan verschaffen over haar identiteit.
Bij Nieuwsblad De Kaap/Stichtse Courant van donderdag 4 december zal het tv-programma een flyer bijvoegen om de zaak extra onder de aandacht te brengen bij inwoners van Utrechtse Heuvelrug.

GEZICHTRECONSTRUCTIE

De politie maakte vorig jaar een nieuwe gezichtsreconstructie openbaar en omdat het slachtoffer vermoedelijk uit Duitsland kwam, kreeg de zaak ook daar aandacht. Ook Bureau Hengeveld op RTV Utrecht besteedde aandacht aan het Heulmeisje.
Van het meisje is door forensisch onderzoek inmiddels bekend dat ze de eerste zeven jaar van haar leven in de Duitse Eifel heeft gewoond. De laatste maanden van haar leven bracht ze waarschijnlijk in Oost-Europa door.
Het meisje kreeg zeker een jaar zeer eenzijdige voeding. Dat kan er volgens de politie op wijzen dat ze gevangen gehouden werd. Volgens nieuwe onderzoeksgegevens wordt haar leeftijd geschat op 13,5 tot 15 jaar oud.

MONIQUE JACOBSE

Jarenlang dacht de politie te weten wie het meisje was: Monique Jacobse. Maar in 2006, na meer dan dertig jaar, dook Monique Jacobse ineens ongedeerd op. De Biltse bleek in 1976 een nieuw leven te zijn begonnen in Duitsland en nam drie decennia later pas weer contact op met haar familie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.