RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Nationaal Militair Museum Soesterberg bijna open

1/3
SOESTERBERG -

Het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soesterberg is bijna klaar om het grote publiek te ontvangen. Op donderdag 11 december wordt het museum op de voormalige vliegbasis op feestelijke wijze door Koning Willem Alexander geopend.

Met zo'n 2700 authentieke en deels gebruikte gevechtsvliegtuigen, helikopters, tanks, pantservoertuigen, kanonnen, uniformen, wapens en ander leger- en oorlogsmateriaal toont het museum hoe Nederland door de eeuwen heen is verdedigd en de strijd aanging. Van een prehistorische pijlpunt van 3000 voor Christus tot een bermbom die de Taliban onlangs nog langs de weg legde in Afghanistan. Ook kunnen de bezoekers luisteren naar de persoonlijke verhalen van een aantal (ex)militairen. In het museum gaan ruim 200 vrijwilligers werken die de gasten rondleiden.


SAMENVOEGING

Het Nationaal Militair Museum toont de geschiedenis van de landmacht en de luchtmacht. Het is een samenvoeging van het oude Legermuseum in Delft en het Militaire Luchtvaart Museum in Soesterberg, de plaats waar 101 jaar geleden de voorloper van de Koninklijke Luchtmacht werd opgericht.

Vliegbasis Soesterberg, het oudste militaire vliegveld van Nederland, sloot in 2008 de poorten. Ruim vier jaar is er aan het museum gewerkt. Vanaf het moment van opening hoopt het NMM 200.000 bezoekers per jaar te ontvangen.
Bezoek ook:
- Deel 1 van RTV Utrecht-documentaire Basis Soesterberg

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -