Statenlid De Vries verlaat PvdA: "Omgangsvormen zijn beschamend"

AMERSFOORT - Het Utrechtse Statenlid Bert de Vries heeft na zeventien jaar zijn lidmaatschap van de PvdA opgezegd en gaat door als eenmansfractie. Hij is naar eigen zeggen tegengewerkt door partijgenoten die het niet eens zijn met de koers die hij wil varen.
De Vries, ook actief bij de Amersfoortse PvdA, begon in 2011 vol goede moed in de provinciale politiek als lijsttrekker. Zijn rol als fractievoorzitter was van korte duur, want hij lag geregeld in de clinch met de latere fractievoorzitter Kees de Kruijf. Sinds afgelopen zomer was hij niet meer welkom bij de fractievergaderingen.

BESCHAMEND

De Vries is helemaal klaar met de PvdA. "Ik vind de partij niet activistisch genoeg meer. De omgangsvormen zijn bovendien beschamend. Achter mijn rug om zijn er zelfs fractievergaderingen belegd", laat een gedesillusioneerde De Vries weten aan RTV Utrecht.
De Vries vindt ook dat er bij de partij ''teveel invloed is van de moskee." "De PvdA is seculier, maar rent wel elke verkiezing naar de moskee voor stemmen en zet moskeegangers op de kandidatenlijst", Twitterde De Vries al ruim twee weken geleden.

MUURBLOEMPJES

"Ik heb geprobeerd het debat aan te gaan, maar ik werd teruggefloten en gekortwiekt door de muurbloempjes van de PvdA die door een voorzichtige tactiek weer in het college hopen te komen. Maar goed, zij hebben gewonnen. Dit kan ik niet meer verantwoorden naar de kiezer en mezelf." De Vries houdt de eer aan zichzelf en stelt zich niet meer verkiesbaar, drie maanden voor de Provinciale Statenverkiezingen.
Fractievoorzitter De Kruijf wil niet te veel ingaan op de beschuldigingen van De Vries en houdt het bij een kort statement. Hij herkent zich niet in het geschetste beeld en betreurt het besluit.

Bert de Vries is klaar met de PvdA en gaat door als eenmansfractie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.