Gestolen BMW spoor in moordzaak Amersfoort

AMERSFOORT - Een gestolen zwarte BMW 5 Touring kan een belangrijk spoor zijn in het onderzoek naar de liquidatie van de 38-jarige Samir Jabli, zondagnacht in Amersfoort.
De wagen is 4 februari gestolen op de Hilleniussingel in Rotterdam. Een kwartier na de gewelddadige dood van Jabli werd een brandende BMW aangetroffen op de Abel Tasmanlaan in Baarn. De politie vermoedt dat het de vluchtauto van de schutters is geweest.
Kijkers van het tv-programma Opsporing Verzocht werden dinsdagavond opgeroepen zich te melden als zij meer weten over de auto of de BMW in de nacht van zondag op maandag rond 02.45 uur hebben zien rijden in de buurt van de Hendrick de Keyserlaan in Amersfoort. Tijdens de uitzending kwamen er tien tips binnen, maar namen zijn niet genoemd.

AFREKENING

Jabli was een bekende van de politie. De recherche vermoedt dat sprake is geweest van een afrekening in het criminele circuit. In Opsporing Verzocht erkende de politie dinsdagavond nog geen zicht te hebben op mogelijke verdachten.
Op de parkeerplaats aan de Hendrick de Keyserlaan, waar Jabli is doodgeschoten, zijn door familie en vrienden bloemen gelegd en kaarsjes aangestoken.
Woensdag besteedt Bureau Hengeveld op RTV Utrecht aandacht aan de zaak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.