Zaak Heulmeisje: Politie zoekt Amerikaanse militair

© Politie
Utrechtse Heuvelrug - De politie is in het onderzoek naar het zogenoemde Heulmeisje op zoek naar een Amerikaanse militair die in 1976 in de buurt van Maarsbergen zou hebben gewoond. De man woonde mogelijk samen met een Duits meisje. Dat heeft de politie tegen RTV Utrecht gezegd.
Na onderzoek van Vermist en een cold case-team van de politie kwam de Amerikaanse militair in beeld. Ook wil de politie meer weten over een briefje dat in 1976 door de brievenbus van een agent is gegooid. Op het briefje zouden aanwijzingen staan over de zaak.
Het tienermeisje dat in oktober 1976 op parkeerplaats De Heul langs de A12 bij Maarsbergen werd gevonden, is nog altijd niet geïdentificeerd. De aflevering van Vermist met aandacht voor het 'Heulmeisje' wordt volgende week dinsdag uitgezonden.

DUITSLAND

De politie maakte vorig jaar een nieuwe gezichtsreconstructie openbaar en omdat het slachtoffer vermoedelijk uit Duitsland kwam, kreeg de zaak ook daar aandacht. Ook Bureau Hengeveld op RTV Utrecht besteedde veel aandacht aan het Heulmeisje.
Van het meisje is door forensisch onderzoek inmiddels bekend dat ze de eerste zeven jaar van haar leven in de Duitse Eifel heeft gewoond. De laatste maanden van haar leven bracht ze waarschijnlijk in Oost-Europa door.
Het meisje kreeg zeker een jaar zeer eenzijdige voeding. Dat kan er volgens de politie op wijzen dat ze gevangen gehouden werd. Volgens nieuwe onderzoeksgegevens wordt haar leeftijd geschat op 13,5 tot 15 jaar oud.

JACOBSE

Jarenlang dacht de politie te weten wie het meisje was: Monique Jacobse. Maar in 2006, na meer dan dertig jaar, dook Monique Jacobse ineens ongedeerd op.
De Biltse bleek in 1976 een nieuw leven te zijn begonnen in Duitsland en nam drie decennia later pas weer contact op met haar familie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.