Ouders Kris krijgen hulp van OM bij nieuwe zoektocht

AMERSFOORT - De ouders van de Amersfoortse Kris Kremers gaan een nieuwe zoekactie starten in Panama om meer menselijke resten terug te vinden van hun dochter. Ze worden hierin gesteund door de Nederlandse politie en justitie, meldt EenVandaag.
Er is weinig hoop dat ooit nog duidelijk wordt wat de Kris en haar vriendin Lisanne is overkomen. In EenVandaag reageerden onderzoeksleider Henk Bril van de politie en officier van justitie Daphne van der Zwan woensdag voor het eerst op de vermissingszaak. Maandenlang hebben zij vanuit Nederland het Panamese onderzoeksteam geholpen.
"Wat onbevredigend is dat we het resultaat niet hebben gehaald wat we wilden. De dames zijn overleden en we willen graag weten wat er is gebeurd. Alles wat bij kan dragen om dat beeld completer te maken is wat we missen. Het kan best zo zijn dat het onderzoek nog lang niet wordt gesloten. Dat het altijd een mysterie zal blijven", aldus onderzoeksleider Henk Bril.
Kris en Lisanne uit Amersfoort zijn op 1 april voor het laatst gezien in het plaatsje Boquete. Pas maanden later bleek dat de vrouwen waren omgekomen in de jungle. Van Lisanne zijn alleen botten van het been aangetroffen en een schoen met daarin resten van een voet. Van Kris zijn een deel van het bekken en een stukje rib teruggevonden. Haar ouders vinden dat te weinig om afscheid van te kunnen nemen. Daarom gaan ze zelf een nieuwe zoekactie organiseren.
Officier van justitie Van der Zwan: "Wij hebben de familie aangeboden nog een keer te kijken naar het Panamese dossier. Ook kunnen we meedenken hoe er wellicht nog een keer een uitgebreide laatste zoektocht daar georganiseerd kan worden. We vragen verschillende experts om mee te denken en aan te sluiten."
Het Panamese onderzoek is nog niet afgerond.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.