Sinterklaasdrukte bij Utrechtse (web)winkels

UTRECHT - Winkels in onze provincie draaien op volle toeren vanwege de laatste Sinterklaasinkopen. Ook in de distributiecentra van de webwinkels is het druk.

KNOKKEN

Speelgoedwinkel Pinokkio in de Utrechtse binnenstad hoopt de drukste dagen van het jaar te beleven. "Van deze periode moeten we het hebben. Het is hard knokken," zegt eigenaar Hans van den Brink. Eén van de populairste cadeaus is volgens hem kinetisch zand. De ondernemer is daar blij mee, want hij houdt van speelgoed dat kinderen creatief maakt. "Dan kunnen ze hun fantasie gebruiken en dingen maken. Kant-en-klaar producten ben ik niet zo voor."

GROEI

Ook webwinkels doen goede zaken. Fonq.nl in Utrecht heeft tientallen extra medewerkers aangenomen die in drie diensten 24 uur per dag werken. Directeur Joost Wels ziet dat online verkoop nog steeds blijft toenemen. "Elk jaar ontdekken meer mensen het gemak van online winkelen. De groei zit er behoorlijk in."
Toch denkt en hoopt Wels dat klanten ook naar 'echte' winkels zoals Pinokkio blijven gaan. "Ik kom daar zelf ook met veel plezier. Je hebt gewoon niet altijd tijd om de stad in te gaan, maar als je er bent is dat ook heel leuk. We zijn dit bedrijf begonnen omdat we van winkelen houden en van mooie spullen. De klant kan zelf kiezen waar hij of zij die koopt."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.