CDA Utrecht weigert 'hypocrisieprijs' van SP

UTRECHT - Het CDA in Utrecht is boos omdat de partij de 'Boter op je hoofd-award' heeft gekregen. De christendemocraten en de PvdA kregen de 'prijs' van de SP. Die partij vindt het hypocriet dat CDA en PvdA zeer kritisch zijn over de tekorten van TivoliVredenburg.
De SP vindt dat de partijen zichzelf een spiegel moeten voorhouden als het gaat over het muziekpaleis. "Hun kritiek op het huidige college is eigenlijk verkapte zelfkritiek," aldus SP-afdelingsvoorzitter Milos Todorovic.
"Helaas zitten we door beslissingen die met name CDA en PvdA in het verleden gemaakt hebben nu met een te duur muziekpaleis. En dus eigenlijk met een Utrechtse variant van de Betuwelijn. Dit is waarom de PvdA en het CDA de door ons in het leven geroepen Boter op je hoofd-award meer dan verdiend hebben."

DOSSIERKENNIS

Het CDA is het niet eens met de aantijging van de SP. Fractievoorzitter Sander van Waveren stond de partij aanvankelijk te woord bij de uitreiking, maar toen de onderbouwing in zijn ogen onder de maat was, nam hij de award uiteindelijk niet aan. Toen hij daarop te horen kreeg dat hij slecht verliezer was, zei hij: "Nee, ik ben een goede debater. Ik ken mijn dossiers en jij niet." "Het verbaast me niet dat de SP de aandacht probeert af te leiden van het klakkeloos instemmen met 2,5 miljoen euro subsidieverhoging", laat Van Waveren weten aan RTV Utrecht.
"De emotionele reactie van CDA-fractievoorzitter Van Waveren spreekt boekdelen", zegt Todorovic. "Ik snap zeker dat hun foute beslissing pijn doet. Het CDA en de PvdA tekenden bij het kruisje zonder na te denken over de consequenties en de risico's. Laat ik dan in ieder geval hopen dat ze een wijze les hebben geleerd."

ZELF TEKORTEN WEGWERKEN

Het muziekpaleis TivoliVredenburg moet eerst zelf haar tekorten wegwerken, voordat de gemeente extra subsidie gaat uitgeven, stelt het CDA. Van Waveren: "Een kaartje voor een concert van De Dijk is in Utrecht al een paar euro goedkoper dan in Amsterdam, Enschede of Eindhoven. Daar moet je ook naar kijken." Het college moet daarom volgens het CDA niet achteroverleunen, maar actief sturen op het op orde krijgen van het huishoudboekje.
Van Waveren: "TivoliVredenburg is een mooi gebouw, met een schitterende programmering. Maar er moet wel meer ondernomen worden."

Van Waveren neemt award niet aan

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.