MRSA-bacterie in Diakonessenhuis

UTRECHT - Op een verpleegafdeling in het Diakonessenhuis in Utrecht is de MRSA-bacterie aangetroffen. Een patiënt en twee medewerkers van de afdeling chirurgie zijn positief getest op de bacterie. Er is bij hen geen sprake van schade aan de gezondheid, aldus het Diakonessenhuis.
De twee medewerkers met MRSA gaan voorlopig niet aan het werk en de patiënt met de bacterie wordt op een aparte isolatiekamer verpleegd. Op de betreffende verpleegafdeling waar MRSA is aangetroffen worden geen patiënten meer opgenomen. Mensen kunnen gewoon naar het bezoekuur komen, ook bij een patiënt met MRSA. Wel moet de bezoeker daarna het Diak direct verlaten en niet bij andere patiënten op bezoek te gaan.

MAATREGELEN

Uit voorzorg worden alle andere medewerkers en patiënten ook nog medisch onderzocht. Daarnaast neemt het ziekenhuis extra hygiënemaatregelen. Volgens het Diakonessenhuis zijn de veiligheid en kwaliteit van zorg voor alle patiënten gegarandeerd. Alle afspraken en geplande operaties en opnames kunnen vooralsnog gewoon doorgaan.

MRSA

De MRSA-bacterie wordt met enige regelmaat in Nederlandse ziekenhuizen aangetroffen. Iedereen kan een MRSA-besmetting oplopen, maar in Nederland is die kans erg klein, stelt het Diak. Zo'n één procent van de Nederlanders is drager van de MRSA-bacterie. Mensen met een sterk verminderde weerstand kunnen er ziek van worden. Bij hen kan de bacterie een infectie veroorzaken, maar in de meeste gevallen komt het niet zo ver.
Mensen die gezond zijn en MRSA bij zich dragen merken daar over het algemeen niets van. Zij kunnen gewoon naar hun werk, school of op bezoek bij familie en vrienden. Ziekenhuismedewerkers die de bacterie bij zich dragen kunnen niet aan het werk omdat er in een ziekenhuis mensen met een zeer lage weerstand zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.