Zeistenaar bekent afpersing familie De Mol

ZEIST - Een 70-jarige man uit Zeist heeft bekend dat hij John en Linda de Mol meer dan een jaar heeft afgeperst en bedreigd. De man stuurde brieven naar John de Mol waarin hij een groot geldbedrag eiste, anders zou hij het gezin van Linda de Mol iets aandoen.
De man is woensdag opgepakt, zegt een woordvoerder van de politie. Het Nederlands Forensisch Instituut kon donderdagavond een DNA-match vaststellen. Daarop besloot de verdachte te bekennen. Vrijdag verlengde de rechter-commissaris zijn voorarrest met twee weken.

TAARTJES

De Zeistenaar is de man die in september bij een banketbakker in Blaricum een doos taartjes bestelde voor John de Mol. Op de taartdoos liet hij een dreigbrief plakken.
De politie kwam de man onder meer op het spoor door zevenhonderd tips, maar hoe het rechercheonderzoek precies naar de man heeft geleid wil de woordvoerder niet kwijt. Wel vertelt de woordvoerder dat de compositietekening die werd verspreid weinig overeenkomsten vertoont met het uiterlijk van de verdachte.

GEEN BEKENDE

Volgens een woordvoerder van John en Linda de Mol is de man waarschijnlijk geen bekende van de familie of van Talpa, het mediabedrijf van John de Mol. De familie is blij en opgelucht en zegt dankbaar te zijn voor de inzet van de politie om de afperser op te sporen.

Zeistenaar bekent afpersing familie De Mol

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.