Afperser familie De Mol is Dirk Klaas M. uit Zeist

ZEIST - De afperser van familie De Mol is de 70-jarige Dirk Klaas M. uit Zeist. Hij woont in een appartementencomplex vlakbij het Figi Theater.
De Zeistenaar heeft de familie De Mol maandenlang geterroriseerd. Volgens Peter R. de Vries trok hij zich er weinig van aan dat de zaak in de publiciteit kwam. De toon van de 70-jarige man uit Zeist zou alleen maar dreigender zijn geworden in de afgelopen periode.
De Vries zei dat vrijdagavond in het televisieprogramma RTL Late Night. Hij was daar te gast omdat hij betrokken is bij het onderzoek. De Vries vertelde ook dat Dirk Klaas M. een onberispelijke carrière in de financiële wereld achter de rug heeft. Hij had geen strafblad, zijn motief zou geld zijn geweest.

DREIGBRIEF

Begin oktober werd de zaak in de openbaarheid gebracht. De man stuurde na de uitzending van Opsporing Verzocht nog drie dreigbrieven. In een van de brieven stond dat de familie De Mol een laatste kans kreeg om het onheil met geld af te kopen. Ook werd er gezegd dat men in actie kwam, als er niet betaald werd. Volgens Peter R. de Vries is uiteindelijk besloten op geen enkele eis in te gaan.
De afperser van de familie De Mol kon uiteindelijk worden gepakt na klassiek speurwerk van de politie. Een van de aanwijzingen voor de politie was dat de man opvallende velgen onder zijn auto had. De man uit Zeist heeft bekend en werd woensdag opgepakt.

BUURTBEWONERS

De arrestatie van Dirk Klaas M. is in de buurt het gespreksonderwerp van de dag. Bewoners van het appartementencomplex in Zeist waar de afperser van familie De Mol woont willen rust. Zij willen niet met de pers praten.
Een bewoner laat desgevraagd weten dat hij het allemaal maar vreemd vindt wat er nu bekend is geworden over zijn 70-jarige buurman.

Afperser familie De Mol is Dirk Klaas M. uit Zeist

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.