Nabestaanden MH17 huren advocatenteam in

UTRECHT - Nabestaanden van de ramp met MH17 hebben verschillende advocaten in de arm genomen om namens hen te onderhandelen met de advocaten van Malaysia Airlines over schadeclaims. Het gaat om nabestaanden van 114 slachtoffers. In het vliegtuig zaten passagiers uit onder meer Nieuwegein, Stichtse Vecht, Vleuten en Harmelen.
Het advocatenteam bestaat uit zes advocaten en ze hebben allemaal ervaring met luchtvaartzaken. De zes advocaten benadrukken dat het van groot belang is dat de waarheid boven tafel komt over wat er nou echt gebeurd is.

KOSTEN

Advocaat Peter Langstraat staat nabestaanden van 27 slachtoffers bij. Hij zegt momenteel aan te lopen tegen de vergoeding van begrafeniskosten. "De advocaten van Malaysia Airlines gaan uit van gemiddelde kosten van 8000 tot 10.000 euro per begrafenis. Maar bij jonge mensen die plotseling uit het leven zijn gerukt ligt dat natuurlijk een heel stuk hoger dan bij een negentigjarige die rustig inslaapt."
Ook advocaat Sander de Lang loopt tegen dit probleem aan. "Een grote uitvaart kost wel een stuk meer dan tienduizend euro. Ik ben benieuwd hoe de advocaten van Malaysia Airlines omgaan met een begrafenisnota van 38.000 euro.''

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.