Ebolapatiënt opgenomen in calamiteitenhospitaal Utrecht

© RTV Utrecht
UTRECHT - Een Nigeriaanse ebolapatiënt is zaterdagmiddag rond 16.45 uur aangekomen in het Calamiteitenhospitaal van het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Zaterdagmiddag landde een speciaal vliegtuig van de Amerikaanse maatschappij Phoenix Air op luchthaven Schiphol.
Het gaat om een militair van de Verenigde Naties Vredesmacht in Liberia (UNMIL) die een bijdrage levert aan de bestrijding van ebola door te zorgen dat hulpverleners veilig hun werk kunnen doen. In Utrecht wordt de man in strikte isolatie verpleegd door een team van artsen en verpleegkundigen die hiervoor zijn opgeleid en getraind.
Het is de eerste keer dat een buitenlandse ebolapatiënt hier wordt verpleegd. De Wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft gevraagd de man op te vangen. Patiënten in het ziekenhuis zijn ingelicht over de opvang van de ebolapatiënt en middels een tekstboodschap gerustgesteld dat dit geen gevolgen voor hen heeft.
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu heeft dit weekeinde een speciaal ebola-informatienummer (0800-0840) extra opengesteld tussen 10.00 en 17.00 uur. Iedereen die vragen heeft kan daar terecht.

Ebolapatiënt opgenomen in calamiteitenhospitaal Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.