Prinses Laurentien praat met Utrechtse scholieren over Malala

UTRECHT - Prinses Laurentien praat maandag met kinderen van de 2e Marnixschool in Utrecht over recht op onderwijs. Ze bezoekt de basisschool in de week dat de Pakistaanse Malala Yousafzai de Nobelprijs voor de Vrede krijgt.
Om het verhaal van de 17-jarige Malala en het belang van onderwijs onder de aandacht te brengen gaat de prinses een gastles geven. Ze krijgt dan ook het eerste Nederlandse exemplaar van het boek 'Ik ben Malala'.
Malala Yousafzai werd bekend om haar strijd voor meisjes die niet naar school mogen. In 2009 hield ze als 11-jarige dochter van een leraar onder een pseudoniem een weblog bij op de website van de BBC. Ze schreef onder meer over de Taliban, die meisjes uitsluit van onderwijs.
In 2012 raakte Malala zwaargewond door een op haar gerichte aanslag in een schoolbus. Het weerhield haar er niet van om aandacht te blijven vragen voor het recht van meisjes op onderwijs. Exact twee jaar en een dag na de aanslag werd bekend dat Malala de jongste Nobelprijswinnaar ooit wordt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.