Konvooi MH17 nadert eindbestemming in Nederland

PROVINCIE UTRECHT - Het transport met wrakstukken van vlucht MH17 komt dinsdagmiddag om 14.00 uur op vliegbasis Gilze-Rijen aan. Een woordvoerder van de basis heeft dat maandag gemeld.
Zondagavond stak een konvooi van vier vrachtwagens de grens tussen Polen en Duitsland over, om vervolgens maandagmorgen vroeg bij Hannover te parkeren. Rond 1.00 uur 's nachts wordt de rit hervat.

VLIEGBASIS

Op vliegbasis Gilze-Rijen wordt geprobeerd om een deel van het vliegtuig, dat boven Oekraïne vermoedelijk uit de lucht werd geschoten, te reconstrueren. In het vliegtuig zaten passagiers uit onder meer Nieuwegein, Stichtse Vecht, Vleuten en Harmelen.
Nabestaanden van de ramp mogen aanwezig zijn als het konvooi op de basis arriveert. De aankomst krijgt geen ceremonieel karakter.

"POTJE VAN GEMAAKT"

Overigens beweert advocaat Bob van der Goen uit Soest dat Nederland "een potje heeft gemaakt van het onderzoek". Volgens Van der Goen liggen er nog steeds spullen op de crashsite. Hij is daar vanuit Donetsk over gebeld en heeft namens twintig nabestaanden een brief geschreven aan premier Mark Rutte.
Van der Goen betoogt dat Nederland het onderzoek naar de toedracht van de ramp moet overdragen aan een speciale gezant van de Verenigde Naties. De Onderzoeksraad voor Veiligheid liet vorige maand al weten dat niet alle wrakstukken van het vliegtuig zijn geborgen voor onderzoek in Nederland, maar alleen de delen die mogelijk meer licht kunnen werpen op wat er precies is gebeurd op 17 juli.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.