Ontuchtverdachte Houten blijft vastzitten

UTRECHT/HOUTEN - Een 38-jarige man die wordt verdacht van ontucht met meisjes in Houten blijft vastzitten. Bij de pro-formazitting die maandag diende is geen verzoek gedaan tot opheffing of schorsing van de voorlopige hechtenis.
Op dit moment moeten er nog rapportages over de persoonlijkheid van de verdachte worden aangeleverd. De inhoudelijke behandeling is op 9 februari.
De man die maandagmorgen terechtstond wordt ervan verdacht dat hij zeker vijf meisjes onzedelijk heeft betast. Ook zou hij in bezit zijn geweest van kinderporno, een kleine duizend filmpjes en foto's. De slachtoffers van de man waren allemaal meisjes van een jaar of 10. Hij kende ze uit de buurt en zocht contact met ze als hij zijn hond uitliet in de buurt van de basisscholen in de wijk Het Mos.
Ouders in Houten maakten zich afgelopen zomer erg ongerust na meldingen over de man. Ze riepen elkaar via sociale media op om de kinderen niet alleen buiten te laten spelen. Ook werd een foto verspreid van de mogelijke kinderlokker. In september werd de verdachte aangehouden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.