"Afperser De Mol verwikkeld in spel"

ZEIST - De 70-jarige Dirk Klaas M. uit Zeist die wordt verdacht van het afpersen van John en Linda de Mol ging het mogelijk niet alleen om het geld, maar ook om het spel. Dat zei voormalig politieman en beveiligingsexpert Hans Slaman maandag in het RTV Utrecht-programma UVandaag.
"Dat is iets wat je vaker ziet. Iemand begint met zoiets en als de zaak serieuze aandacht krijgt van de politie, ontwikkelt het zich langzamerhand tot een soort spel, terwijl dat vooraf helemaal niet de bedoeling was."
Volgens Slaman moest de afperser wel een keer tegen de lamp lopen. "Hij heeft eerst brieven verstuurd, maar is daarna ook een doos gebak gaan bezorgen en in de leefomgeving van een slachtoffer gekomen. Hij heeft daarmee behoorlijke risico's genomen."
Toch heeft het nog langer dan een jaar geduurd voordat de Zeistenaar werd gepakt. "Je moet geduld hebben in dit soort zaken. Uiteindelijk maakt de dader altijd wel een fout en wordt het steeds lastiger om onopgemerkt te blijven", stelt Slaman.
De oud-politieman denkt dat de verdachte een zware gevangenisstraf boven het hoofd hangt. "Dit soort misdrijven heeft een grote impact op de persoonlijke levenssfeer van de slachtoffers. Vijf tot tien jaar cel is een reële optie."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.