RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Stedenbouwkundige bekijkt busbaan Vleuterweide

1/2
VLEUTEN/VLEUTERWEIDE - De busbaan in de Utrechtse wijk Vleuterweide moet aangepakt worden. Dat zegt stedenbouwkundige Godfried de Graaff. Hij is ingehuurd door bezorgde bewoners omdat zij niets zien in de oplossingen van de gemeente om het kruispunt veiliger te maken.

Bewoners hebben nu samen met de stedenbouwkundige een plan gemaakt om de verkeerssituatie te verbeteren. De oplossing is volgens beiden heel simpel: aan de ene kant van de weg auto's toestaan en aan de andere kant van de weg de fietsers.

Volgens stedenbouwkundige Godfried de Graaff is dit een simpele oplossing, die ook nog eens eenvoudig te realiseren is. Ook zou het goedkoop zijn. Om sluipverkeer tegen te gaan zouden er nog drempels geplaatst kunnen worden.

Volgende week praten raadsleden in Utrecht over de verschillende plannen. Stichting Natuurlijk!Vleuterweide, die zich inzet voor onder andere de verkeersveiligheid, hoopt dat de gemeente de aanbevelingen van de stedenbouwkundige overneemt. De wethouder heeft in ieder geval aangegeven serieus naar dit plan te kijken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -