Directie: Zorg blijft in Hofpoort Ziekenhuis

WOERDEN - Voor de meeste patiënten blijft de zorg gewoon in het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis. Dat zegt de directie van het Woerdense ziekenhuis in reactie op een advies van de cliëntenraad.
De cliëntenraad kwam afgelopen weekend met een alternatief scenario voor de fusie met het Sint Antonius Ziekenhuis. Daarin staat dat de spoedeisende hulp, de klinische zorg en de afdeling verloskunde behouden blijven. Wat de directie betreft blijft er alleen een brede polikliniek over.
De cliëntenraad schat dat met het alternatieve plan ook zo'n 160 arbeidsplaatsen behouden kunnen blijven. De directie van het Hofpoort vindt dat te rooskleurig ingeschat, maar wil niet in detail op de cijfers ingaan. "De gevolgen van de fusie willen we zoveel mogelijk opvangen via natuurlijk verloop van medewerkers in de komende 2 à 3 jaar", zegt ziekenhuisbestuurder Ankie van Rossum.
In januari worden alle adviezen besproken. Naast de cliëntenraad geven ook de ondernemingsraad en de medische staf van beide ziekenhuizen hun mening.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.