Wrakstukken MH17 aangekomen in Nederland

GILZE-RIJEN - Het konvooi met de wrakstukken van MH17 is in de nacht van maandag op dinsdag aangekomen in Nederland, even ten zuiden van Oldenzaal. Het transport vertrok afgelopen week uit Oekraïne. De vier vrachtwagens staan vlak over de grens geparkeerd, bij grensovergang Bad Bentheim/De Lutte.
De wrakstukken worden met vrachtwagens naar de Brabantse luchtmachtbasis Gilze-Rijen vervoerd. Ze komen daar volgens de planning om 14.00 uur aan. De aankomst zal geen ceremonieel karakter hebben, maar nabestaanden mogen er wel bij zijn.
Op de basis wordt de lading volgens een vast protocol gelost. Alle wrakstukken worden via een vaste procedure gefotografeerd, gescand en ingedeeld. Daarna begint in een speciaal vrijgemaakte hangar het onderzoek aan de wrakstukken en de voorbereidingen van de reconstructie.
De Onderzoeksraad voor Veiligheid gaat deze reconstructie gebruiken voor het onderzoek naar de oorzaak van de ramp met vlucht MH17. Daarbij kwamen op 17 juli in Oekraïne alle 298 inzittenden van de Boeing 777 van Malaysia Airlines om het leven, onder wie 196 Nederlanders, onder wie zeker 13 regiogenoten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.