RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"Opnieuw vertraging herstel kademuur Utrecht"

UTRECHT -

De reparatie van de ingestorte kademuur in Utrecht heeft opnieuw een half jaar vertraging. Volgens de Telegraaf duren de voorbereidingen langer en begint het echte werk pas in maart. De gemeente moest eerder al afzien van het plan om de reparatie eind dit jaar af te ronden.

Door een noodreparatie is de kade aan de Bemuurde Weerd Oostzijde inmiddels stabiel en weer toegankelijk, maar er is nog veel werk nodig om de historische muur in de oude staat te krijgen. De nieuwe opleverdatum is uiterlijk 30 oktober volgend jaar, twee weken voordat Sinterklaas terugkeert in de stad. De intocht was lange tijd vlakbij de ingestorte kade.

De historische kademuur bezweek vorig jaar, doordat het zand eronder was weggespoeld. Door de verzakking in oktober verdween een deel van de straat in het water van de Singel en werd de brug naar het Nijntje-Pleintje instabiel. Niemand raakte gewond.

In oktober klaagden omwonenden nog dat het herstel veel te lang duurt. Wethouder Geldof zei toen dat het lang duurt omdat er eerst onderzocht moest worden wat de oorzaak was.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -