Brocacef neemt Mediq Apotheken over

LEIDSCHE RIJN/MAARSSEN - Medisch distributeur Brocacef uit Maarssen wil Mediq Apotheken Nederland overnemen. Dat werd dinsdag bekendgemaakt. Het gaat om 219 apotheken en de groothandel. Na de overname moet een bedrijf ontstaan met een omzet van 2,1 miljard euro, 335 winkels door heel Nederland en 5300 medewerkers.
De naam Mediq Apotheken zal op termijn verdwijnen en plaatsmaken voor BENU. De activiteiten voor zakelijke klanten blijven de naam Brocacef dragen. Brocacef en Mediq denken onder meer dat door de stap consumenten kunnen profiteren van "goede, bereikbare en betaalbare zorg" en dat er samen sneller farmaceutische zorgprogramma's kunnen worden ontwikkeld.
Bestuursvoorzitter Peter de Jong van Brocacef gaf aan dat door bezuinigingen en een krimpende markt steeds meer apotheken in Nederland gesloten worden. "Wij willen ze openhouden. Door de overname kunnen we volume en lage kosten creëren. Ook zijn daardoor investeringen mogelijk".

DYNAMIEK

Mediq, dat naast Apotheken ook nog het internationaal opererende onderdeel Direct & Institutioneel (D&I) heeft, zegt dat zijn twee divisies verschillen in dynamiek, activiteiten en strategie. Het bedrijf heeft daarom besloten verder te groeien met D&I en de apotheken te verkopen. D&I levert medische hulpmiddelen aan huis en aan ziekenhuizen.
Brocacef en Mediq denken dat de overname volgend jaar afgerond zal worden. De mededingingsautoriteiten moeten de deal nog goedkeuren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.