Zeist voert definitief koopzondag in

ZEIST - De gemeenteraad van Zeist is dinsdagavond akkoord gegaan met de invoering van de koopzondagen. Vanaf 1 januari mogen alle winkels op zondag open van 12 tot 18 uur. Er liep al een proef en die was succesvol, zegt het college van B en W en een meerderheid van de raad.
Een aantal partijen wilde het aantal koopzondagen beperken tot 16 per jaar, maar dat voorstel kreeg geen meerderheid. Ook voorstellen voor een referendum en verlenging van de proef haalden het niet.
Volgens het college van B en W is er in Zeist veel behoefte aan koopzondagen. Dat zou blijken uit de proef van afgelopen jaar. Vooral supermarkten en bouwmarkten zijn tevreden over de koopzondag, maar ook veel andere winkels bleken regelmatig open op zondagen.

VERAMERIKANISERING

De PvdA verwijt de VVD, D66, GroenLinks en Seijst.Nu dat ze de lokale politiek "veramerikaniseren". "Geen ruimte voor minderheden of groter draagvlak bij debat zondagopenstelling", zegt fractievoorzitter Karst Schuring op Twitter.
GroenLinks is blij met het besluit. "Steeds vaker is het voor veel mensen lastig om werk en het privéleven te combineren, waardoor er niet altijd genoeg tijd is om doordeweeks of op de zaterdag inkopen te doen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.