Raad akkoord met sporthal voor turnvereniging GymXL

AMERSFOORT - De nieuwe sporthal voor de Amersfoortse turnvereniging GymXL komt er definitief. De gemeenteraad van Amersfoort is dinsdagavond akkoord gegaan met het plan. De hal gaat 2,1 miljoen euro kosten en komt in Vathorst.
De gemeente betaalt ruim de helft van het benodigde bedrag en staat garant voor een lening. Over een nieuwe hal is jarenlang gepraat. Sportwethouder Buijtelaar is blij dat de kogel nu door de kerk is. "Een langlopend dossier kan worden afgesloten."
De zaal moet uiteindelijk ook geld opbrengen voor GymXL. De vereniging hoopt de zaal regelmatig te kunnen verhuren aan gymbond KNGU en aan onderwijsinstellingen in de buurt. Ook nieuwe sportclubs zoals de Amersfoortse free runners willen de zaal graag gaan gebruiken.

SLOOP

De leden van de gymvereniging sporten nu nog in de oude Van Bekkunhal in Hooglanderveen. Dat gebouw staat al jaren op de nominatie om gesloopt te worden. Op die plek is een nieuwbouwwijk gepland.
GymXL is met 800 leden één van de grootste sportverenigingen van Amersfoort. Veel nieuwe leden komen uit Vathorst en daarom komt de zaal in die Vinexwijk. Bovendien is de locatie goed te bereiken en is er ruimte voor bijna 200 parkeerplaatsen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.