RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Feestvierende mariniers onderstrepen band met Doorn

1/2
DOORN -

Het Korps Mariniers in Doorn bestaat 349 jaar en vierde woensdag feest in de Van Braam Houckgeestkazerne. Ook werd het startsein gegeven voor het 350e jaar van het korps.

Ter gelegenheid van het feest liepen enkele tientallen mariniers een 'speedmars' door het dorp. Het militair revalidatiecentrum, het veteraneninstituut en de burgemeester ontvingen een schild van het Korps Mariniers. "Met deze overhandiging willen we onze saamhorigheid en verbondenheid met de inwoners van Doorn onderstrepen", zei commandant Frederik Swart.


DIEPTEPUNT

Dieptepunt in de historie van de marine waren de bezuinigingen en aanstaande verhuizing naar Vlissingen, stelt Swart. Veel mariniers wonen in Doorn en omgeving en willen helemaal niet verhuizen naar Zeeland. Sommigen zoeken daarom ander werk. Hoeveel mariniers precies gaan vertrekken, kan Swart nog niet aangeven.

Over vijf jaar moet de nieuwe kazerne in Vlissingen klaar zijn. Dan zullen de mariniers Doorn definitief verlaten.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -