Einde voor Praktijkhuis Utrecht

UTRECHT - Praktijkhuis Utrecht heeft haar deuren woensdag gesloten. De sluiting komt nadat de gemeente bekendmaakte de subsidie voor de locatie van zorginstelling Ixta Noa per 2015 te stoppen.
In de inloopkamer konden jongeren met psychische problemen in contact komen met lotgenoten. Utrecht stopt de subsidie omdat er volgens de gemeente voldoende inlopen zijn in de stad waar mensen terecht kunnen.
Voor de deelnemers is het juist onduidelijk waar ze nu naartoe moeten. Buurtteams moeten het werk van Ixta Noa overnemen, maar volgens de jongeren is dat niet de goede vervanging. "Met buurtteams is het een-op-een contact, terwijl dit juist lotgenotencontact is", vertelt een van de deelneemsters.
De gemeente Utrecht legt de schuld bij Ixta Noa zelf: er is geen subsidieaanvraag binnengekomen, maar volgens de zorginstelling is dat onzin. De aanvraag is gewoon verstuurd, maar afgewezen. De gemeente zegt de komende tijd met de deelnemers in gesprek te gaan over hoe zij in de toekomst toch geholpen kunnen worden.

Einde voor Praktijkhuis Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.