Niet één paraplu bij gevonden voorwerpen NS

UTRECHT - Treinreizigers hebben het afgelopen jaar 19.641 keer hun treinkaartje in de trein laten liggen en er bleven bijna 9200 identiteitsbewijzen in de wagons van NS achter. Dat blijkt uit de inventarisatie die het spoorbedrijf uit Utrecht elk jaar maakt van de gevonden voorwerpen.
Opvallend is dat dit jaar op het Bureau Gevonden Goed geen paraplu te vinden is, terwijl die normaal gesproken ook vaak worden achtergelaten. NS maakte donderdag de cijfers tot november 2014 bekend. In totaal zijn er tot nu toe 88.000 gevonden voorwerpen geregistreerd, 10 procent minder dan vorig jaar.

TELEFOON

Op de derde plaats van vergeten of verloren dingen staat de mobiele telefoon, waarvan er ruim 5000 achterbleven. Eind september, toen de iPhone 6 werd geïntroduceerd, waren onder de 'achterblijvers' ineens veel iPhones 5. Na de top drie volgen portemonnees, sleutels, rugzakken, plastic tassen met nieuwe spullen, jassen, sport- of weekendtassen en koffers.
NS heeft dit jaar opnieuw een recycleproject gemaakt van de gevonden voorwerpen. het NS Lost & Found Recylce Atelier is gevestigd in een oude postwagon, die tussen de stations Haarlem, Den Bosch en Maastricht rijdt.
"De wagon is een reizend naaiatelier, expositieruimte en designstore, waar gevonden voorwerpen een tweede leven krijgen", aldus NS. Ook is er een rariteitenkabinet te zien, met de vreemdste gevonden voorwerpen van de afgelopen jaren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.