Zwemleraar Soest blijft bij onschuld in ontuchtzaak

SOEST - Er komen definitief geen nieuwe ouderverhoren in de zaak tegen de van ontucht verdachte zwemleraar Jacob V. (29) uit Soest. Dit bleek donderdag tijdens een pro-formazitting voor de rechtbank in Haarlem.
V. wordt ervan verdacht in een zwembad in recreatiegebied Spaarnwoude ontucht te hebben gepleegd met 25 jongens en meisjes in de leeftijd van 4 tot 7 jaar. Zijn advocaat Xander Sijmons wilde de ouders van alle slachtoffers opnieuw horen, onder meer om te onderzoeken of hun verklaringen door onderlinge informatie-uitwisseling waren beïnvloed.

ONDERVRAGEN

Van de rechter-commissaris kreeg Sijmons in eerste instantie toestemming acht ouders opnieuw te ondervragen. Omdat die gesprekken geen nieuwe informatie opleverden, stak de rechter-commissaris onlangs een stokje voor de verhoren van de overige ouders. Sijmons protesteerde hier donderdag tevergeefs tegen bij de rechtbank. In oktober sneuvelde al zijn verzoek de slachtoffers in de zaak zelf opnieuw te horen. Ook werd hem toen de toegang ontzegd tot gesprekken die de ouders op een speciaal internetforum onderling hadden gevoerd.

MAART

V. verblijft momenteel voor observatie in het Pieter Baan Centrum (PBC) in Utrecht. Hij was donderdag niet aanwezig bij de zitting, waar bekend werd dat de rechtbank zijn zaak inhoudelijk behandelt op 3, 5 en 10 maart. Volgens Sijmons blijft V. erbij dat hij onterecht is beschuldigd. De zwemleraar werd op 10 maart dit jaar aangehouden. Sindsdien zit hij vast.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.