FIOD-inval in Bosch en Duin

BOSCH EN DUIN - De FIOD heeft in een onderzoek naar mogelijke belastingfraude met pensioenvennootschappen acht locaties doorzocht. In woningen en bedrijven in onder meer Amsterdam, Bosch en Duin en Zutphen is de financiële administratie in beslag genomen, meldt het Openbaar Ministerie.
Zes personen zijn als verdachte aangemerkt, maar er zijn geen aanhoudingen verricht. De hoofdverdachte is een belastingadviseur die vermoedelijk diverse cliënten heeft geadviseerd om geld uit hun pensioenvennootschappen te halen. Over deze middelen werd vervolgens geen inkomstenbelasting betaald.
De vennootschappen werden overgedragen aan een stroman. Daarnaast zou de belastingadviseur ook belastingfraude hebben gepleegd met een aantal van zijn eigen vennootschappen. Bij de doorzoekingen, verder ook in Hilversum, Lelystad, Bennebroek en Bergen op Zoom, waren circa tachtig opsporingsambtenaren betrokken.
Het OM merkt op dat de Belastingdienst er op moet kunnen vertrouwen dat belastingadviseurs juiste belastingaangiftes indienen. Anders wordt het 'maatschappelijk vertrouwen' geschaad en komt de hele beroepsgroep in een kwaad daglicht te staan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.