Amersfoort zet handtekening onder koop kazerneterrein

AMERSFOORT - De gemeente Amersfoort onderstreept vrijdagmiddag de aankoop van een deel van het terrein van de Bernhardkazerne. De grond is nodig voor de aanleg van de nieuwe westelijke randweg.
Over de weg is jarenlang gesteggeld door natuurliefhebbers en het bedrijfsleven. Vorig jaar stemde de gemeenteraad uiteindelijk toch in met de komst van de randweg. VVD-fractievoorzitter Daniëlle van Wijnbergen is opgelucht dat het plan nu eindelijk doorgaat.
"Wij zijn met name blij omdat dit iets betekent voor de ontsluiting van de westkant van Amersfoort en dat is weer belangrijk omdat ook Amersfoort Noord en Vathorst gaan groeien. Dus het is voor onze inwoners van belang, maar zeker ook voor het bedrijfsleven", aldus Van Wijnbergen.
De aanleg van de westelijke randweg kost ruim 67 miljoen euro en leidde de afgelopen jaren tot veel politieke onrust. Zo is eind 2012 zelfs het college gevallen na onenigheid over de weg. Vorig jaar nog waren oppositiepartijen bang dat de stad door het plan geen geld meer over zou houden voor andere wegen.
Als alles goed gaat, beginnen de echte werkzaamheden volgend jaar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.