Nieuw dak Utrecht Centraal op hoogste punt

© ProRail
UTRECHT - Bij de verbouwing van station Utrecht Centraal is vrijdag het hoogste punt bereikt. Nadat eerder al het zuidelijke deel van het dak werd opgeleverd, is nu ook het noordelijke deel af.
Met de oplevering is de nieuwe stationshal weer een stap dichterbij de voltooiing. De golvende dakconstructie moet een ware blikvanger worden, vertelt architect Pieter van Rooij.
"Het moet herkenbaar zijn. Het station is een heel belangrijk gebouw binnen de stad zelf. Aangezien er ook heel veel hoge bebouwing omheen staat, kijk je eigenlijk ook op het station. Daarom vonden we dat we iets bijzonders met het dak moesten doen en daarom hebben we die golf ingebracht."

STORM

Eigenlijk zou het bereiken van het hoogste punt vrijdag gevierd worden, maar ProRail heeft het feestelijke moment noodgedwongen uit moeten stellen vanwege het stormachtige weer. Het is daardoor niet veilig het dak van bovenaf te bekijken.
Komende zomer beginnen de bouwers aan het middendeel van het dak op Utrecht Centraal. De grote verbouwing moet in 2016 klaar zijn.
De antieke, gietijzeren perronkappen die een paar jaar geleden zijn weggehaald, staan nu op de A2-tunnel bij Leidsche Rijn.

Architect Pieter van Rooij over het nieuwe dak van station Utrecht Centraal.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.