Verdachte wapenvondst Loosdrecht was footballcoach in Utrecht

UTRECHT - Eén van de mannen die deze week werd opgepakt bij een grote wapenvondst in Loosdrecht, is American footballspeler Frank T. Hij was coach bij een grote Utrechtse club. Ook zijn broers Peter en Richard werden tijdens de ontmanteling opgepakt, zij speelden eveneens bij het American footballteam in Utrecht.
De vondst werd dinsdag gedaan in de woning van Peter T. Hij werd eerder veroordeeld voor wapenhandel, schrijft De Telegraaf vrijdag. Twee andere verdachten die werden opgepakt, zijn bekenden uit de Amsterdamse onderwereld.
Bij de inval vlak over de provinciegrens nam de politie 17 kalasjnikovs, een semi-automatisch geweer, 7 handvuurwapens, 36 handgranaten en tienduizenden patronen in beslag. Ook werd er 5 kilo cocaïne gevonden. In totaal werden zeven mensen opgepakt.

VERKEERSCONTROLE

De wapenopslag werd ontdekt na een verkeerscontrole in Amsterdam Zuidoost. Agenten zagen daar twee mannen in een auto rijden, even later gevolgd door een andere auto met vier personen. Rechercheurs kregen argwaan en gingen er achteraan.
Het verdachte viertal verplaatste zich naar een woning in Amsterdam, waar de politie de vier mannen observeerde. De verdachten verlieten uren daarna de woonruimte, waardoor agenten hen uiteindelijk op de A9 aan de kant konden zetten.
Bij een vervolgonderzoek werd het wapenarsenaal woensdag aangetroffen in de Loosdrechtse woning van Peter T.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.