Utrecht krijgt bonnenboekje voor vuurwerk tijdens Oud en Nieuw

UTRECHT - De politie in Utrecht maakt voor de komende jaarwisseling een speciaal bonnenboekje om het agenten en toezichthouders makkelijker te maken om boetes uit te schrijven voor vuurwerkovertredingen. Dat schrijft burgemeester Jan van Zanen in een brief aan de gemeenteraad.
De stad zet vanaf 29 december flexteams van bijzondere opsporingsambtenaren in om de vuurwerkoverlast aan banden te leggen. De teams werken op 29 en 30 december van 's morgens vroeg tot half 11 's avonds.
Op oudejaarsdag zijn ze tot 18 uur actief, want vanaf dat tijdstip is vuurwerk afsteken officieel toegestaan. De politie heeft volgens Van Zanen extra mensen beschikbaar voor de vier basisteams in de stad.
Utrecht heeft nog geen speciale vuurwerkvrije zones. Direct na de jaarwisseling overleggen de vier grote steden met plaatsen waar wel een vuurwerkverbod is ingesteld over de ervaringen. In Utrecht lopen dit jaar twee onderzoeken naar vuurwerkbeleving. "Maar hinder zal niet te voorkomen zijn", zo waarschuwt Van Zanen alvast.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.