Royal HaskoningDHV gaat fietsroutes aanleggen in Londen

AMERSFOORT - Het Amersfoortse advies- en ingenieursbureau Royal HaskoningDHV gaat fietsroutes ontwerpen en aanleggen in Londen. De opdracht, ter waarde 151 miljoen euro, kreeg het bedrijf vanwege de ruime ervaring met fietsprojecten.
Fietsers in de Britse hoofdstad zijn nu vooral aangewezen op drukke verkeersaders, met alle gevaren van dien. Het stadsbestuur, onder leiding van burgemeester en fietsliefhebber Boris Johnson, wil dat zoveel mogelijk Londenaren zich op een veilige en aangename manier op de fiets door de stad kunnen bewegen.
Johnson heeft gekozen voor de aanleg van 'quietways'. Dat zijn rustige fietsroutes die gaan door parken, langs kanalen en door niet al te drukke woonstraten. De aanleg van de quietways zijn onderdeel van een groot project om alle stadsdelen in Londen via fietsroutenetwerken met elkaar te verbinden. Tot 2022 is hiervoor 1 miljard pond uitgetrokken.
Royal HaskoningDHV is nu in elk geval voor de komende drie jaar betrokken bij het realiseren van deze fietsroutes, waarvan de eerste twee in mei volgend jaar worden geopend. Het contract voorziet in een optie dat de samenwerking wordt verlengd. Het Amersfoortse bedrijf gaat samenwerken met lokale bedrijven.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.