Hoge onderscheiding voor strijdster homorechten

UTRECHT - Homovoorvechtster dr Judith Schuyf is vrijdagmiddag in Utrecht benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Ook fysiotherapeut dr Anton de Wijer kreeg een koninklijke onderscheiding. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
Dr Judith Schuyf kreeg de hoge koninklijke onderscheiding vanwege haar werk voor de rechten van lesbiennes, homo- en biseksuelen en transgenders. Van huis uit is Schuyf historicus en archeoloog. Ze werkte lang aan de Universiteit Utrecht, waar ze een van de oprichters van de werkgroep Homostudies was. Ze promoveerde in 1994 op een onderwerp uit de lesbische geschiedenis.
Naast haar wetenschappelijke werk was Schuyf onder meer ook voorzitter van stichting Homosport Nederland en voorzitter Landelijk Platform homoseksuele en lesbische Ouderen.
Dr Anton de Wijer werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn wetenschappelijke werk. Hij was een van de eerste fysiotherapeuten in Nederland die een graad in de geneeskunde behaalde.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.